Det spelar roll vilken rullator man väljer 

Det spelar roll vilken rullator man väljer 

Det finns många rullatorer att välja mellan när man kommer till den punkten att det är aktuellt att köpa en. Vissa är bättre än andra och funktionerna kan skilja sig åt mellan olika modeller. Det spelar roll vilken man väljer. Det handlar om vart den ska användas och vad man önskar för egenskaper. 

Många inser när de blir äldre att deras kropp inte är lika pigg och stark som den var för några år sedan. Det är klart en insikt man kan bli nedstämd av, det är en förändring som inte är välkommen. Men man kan också se det som ett nytt kapitel, där den stora skillnaden från tidigare kapitel är att man behöver olika slags hjälpmedel för att klara sig. 

Det fina är att många som skaffar ett hjälpmedel sen känner att deras autonomi blev större då de inte måste förlita sig på andra för att klara vardagen. I alla fall inte i lika stor utsträckning. 

Ett vanligt hjälpmedel som många har ett behov av är rullatorn. Alltså ett stöd med hjul som gör att man blir mer stabil när man går, som dessutom gör att man klarar av att gå längre. Det är ett hjälpmedel som många har haft stor hjälp av.  

Vikten viktigt 

När man beställer en rullator, till exempel an Trustcare rullator, så finns det olika saker att titta på som är av stor vikt. En av dessa är hur tung rullatorn är. Man ska orka skjuta den framför sig under längre sträckor och ibland kommer man behöva lyfta den över höga trösklar och liknande. Det är alltså ett problem om rullatorn då är för tung. Du riskerar bli onödigt trött och ha problem att lyfta den över trösklar och andra hinder. 

Det innebär att du vill ha en rullator tillverkad av lättviktsmaterial och en modell där man tänk på detta i alla delar av konstruktionen. 

Olika modeller 

Det är även av stor vikt att du har en rullator som passar för de ändamål du önskar använda den till. Ska du ha den när du går och handlar? Välj då en modell med en bra shoppingväska på istället för en enkel korg. Ska man använda den mest inomhus så klarar man sig med en enklare modell. Om man sk aut och gå med den på promenader så krävs det att hjulen är grövre, till exempel. Välj rätt från början så kommer du ha stor glädje av din rullator.