Här är saker du kan få helt gratis

Här är saker du kan få helt gratis

Har du ont om pengar? Då ska du passa på att utnyttja olika gratiserbjudanden. Då och då kan du faktiskt hitta helt gratis saker, både online och i fysiska butiker. När man har ont om pengar gäller det att utnyttja dessa erbjudanden. Här är några exempel på gratis saker du inte behöver betala en enda krona för.

Program till din dator

Brukar du ofta arbeta från din dator? Kanske gillar du att spela datorspel? Då finns det massvis av gratis saker och program för dig att ladda ner. Du som älskar att fotografera och redigera foton behöver inte betala dyra pengar för program som till exempel Photoshop. Det finns gratis redigeringsprogram som låter dig göra i stort sett exakt samma saker. Om du älskar att spela spel men inte har så mycket pengar att köpa spel för, kan du alltid testa något av de många gratisspelen på plattformar som till exempel Steam. Du behöver alltså inte betala dyra pengar för bra datorprogram om du inte vill eller kan.

Appar till mobilen

Precis som till datorn kan du även få gratis saker till din mobil. Du behöver inte betala för mobilspel eller andra smarta appar. Det finns en stor mängd gratis appar att välja mellan, så du behöver inte spendera några pengar om du inte vill. Vissa gratis appar är såklart mindre bra än andra, men många av dem fungerar riktigt bra. Du kan behöva testa några olika gratis appar innan du hittar något som passar dig och som har de funktioner du är ute efter. Det samma gäller mobilspel. Många mobilspel kan likna varandra ganska mycket, men känns ofta väldigt olika.

Gratis produkter

Ibland dyker det upp gratis saker i butiker, speciellt i nätbutikerna. I vissa fall kan du behöva betala för frakten, men själva produkten är fortfarande gratis. Det kan alltså vara värt att betala ett par kronor för att få gratis saker hemskickade.

Om du deltar på mässor eller liknande arrangemang finns det en chans att du hittar gratis saker även där. Många företag delar nämligen ut gratis godis eller presentpåsar till sina besökare för att få dem intresserade och engagerade.

Du skulle även kunna få saker gratis genom att anmäla dig själv som produkttestare. Som produkttestare kan du få saker hemskickade gratis. Det enda du behöver göra är att testa dem under en tid och sedan berätta för företaget eller andra vad du tyckte om dem.