Hitta ditt nästa städverktyg med hjälp av ett handdammsugare test

För mindre röror ger en bra handdammsugare snabb rengöring utan att man behöver plocka fram den stora och klumpiga standard-dammsugaren. Dessa maskiner kommer inte ersätta det traditionella städverktyget när det gäller djuprengöring, men de är oerhört praktiska för omedelbar hantering av spill, damm och djurhår som fastnat på nästan allt.  

Med handdammsugare kan du optimera städningen i ditt hem och få en favorit när det kommer till städverktyg. Men hur väljer man rätt handdammsugare? Jo, med hjälp av ett handdammsugare test såklart. 

Så testas handdammsugare i ett handdammsugare test 

Det finns en uppsjö av olika handdammsugare test där ute. Detta eftersom människor tenderar att höra vad andra har att säga om en produkt eller tjänst innan vi investerar i den. Det är bara mänskligt, och faktiskt det bästa man kan göra innan ett större köp. Då vet du att du får valuta för pengarna. 

I ett handdammsugare test testas handdammsugaren på olika ytor. De testas på kala golv så väl som mattor och möbler för att mäta hur väl de suger upp skräp som smulor, damm och hår. Man undersöker också hur deras sugningsförmåga verkar på större föremål, som mynt och matrester. Batteritiden granskas också, samt hur lång tid handdammsugaren behöver laddas. Men också hur lätta filtrera är att byta eller rengöra, samt hur ofta man måste tömma den medföljande dammbehållaren. Vikten, storleken och utseendet granskas såklart också i ett handdammsugare test, så väl som eventuella specialfunktioner. Allt för att konsumenterna ska kunna känna sig så nöjda som möjligt med testet och deras nya städhjälp. 

Vilken handdammsugare är bäst i test och vilken ska jag välja? 

Vilken handdammsugare du bestämmer dig för är givetvis helt upp till dig. Det är en smaksak, och det finns ett enormt stort utbud av fantastiska alternativ att välja mellan. De största varumärkena på marknaden idag är Bosch, Miele, Dyson och Electrolux. Alla har sitt bud på olika modeller av handdammsugare, och alla har olika egenskaper och förmågor. Vi rekommenderar som sagt alltid att du går igenom ett handdammsugare test innan du gör ditt val. På så sätt kan du vara säker på att du köper en handdammsugare av bra kvalitet, till ett bra pris. 

Men vilken handdammsugare är egentligen bäst i test, och vad passar till just dig och ditt hem? Vilken handdammsugare som är bäst i test förändras konstant. Detta eftersom det hela tiden kommer in nya leverantörer och nya modeller. I skrivande stund ligger Electrolux modeller i toppen, enligt rankningar baserade på funktioner, design, pris och olika tester. Men vi ser också märken från Bosch, Dyson och Miele i toppen. Bosch, precis som Electrolux, är ett välkänt märke hos svenskar. Även de erbjuder snygga och välfungerande handdammsugare till bra priser.  

Miele och Dyson är kanske inte lika välkända hos den svenska befolkningen, men de tillverkar minst lika bra handdammsugare! Både Dysons och Mieles handdammsugare ligger i den något dyrare änden, vilket som betyder att kvaliteten också är något bättre! Dyson är kända för sin unika, framtidsliknande design. Miele har en lite mer klassisk stil, som passar in i de mer simpla bostäderna. 

Se handdammsugaren som en investering för livet 

När det kommer till städning av hemmet är det värt att prioritera bra material. Även om en handdammsugare kostar några tusenlappar, allt mellan 2000 och 10 000 kronor, tycker vi att det ska få kosta. Det är ett extremt hjälpfullt städverktyg som verkligen kommer underlätta städningen i hemmet. Oavsett om det så är för att få bukt med hundhåret som sitter fastklistrad på möblerna eller för att dammsuga upp smulorna efter söndagsbaket.  

Vi rekommenderar att du läser ett handdammsugare test för att säkerställa dig om att ditt nya köp kan uppfylla de krav du ställer när det kommer till städningen. Men också att den nya städhjälpen passar gott in med resten av huset, har en långvarig batteritid, en stark sugkraft samt gör vad den ska göra för pengarna den kostar!