Är du intresserad av att börja plugga men får inte  vardagspusslet att gå ihop? Genom att ta en distansutbildning så kan du utbilda dig på dina villkor

Är du intresserad av att börja plugga men får inte  vardagspusslet att gå ihop? Genom att ta en distansutbildning så kan du utbilda dig på dina villkor

 

Känner du att du är redo att göra en förändring i ditt yrkesliv? På senare år så är det fler och fler svenskar som har skolat om till någonting helt annat genom att gå en utbildning någon gång i deras yrkesliv. Oavsett vem man är eller vem man jobbar med så kan detta vara ett sätt att antingen komplettera antingen sina nuvarande kvalifikationer, eller börja jobba med någonting helt annat.

Men att få tid med detta är allt annat än enkelt. Att utbilda sig tar tid, och det är inte alltid helt lätt att få vardagspusslet att gå ihop med föreläsningar och tentainlämningar. Om man dessutom har barn som behöver hämtas och lämnas på olika saker så blir det mer eller mindre omöjligt att studera enligt traditionella medel. Genom att läsa en distansutbildning så ger du dig själv chansen att öka din egen kompetens, utan att behöva flytta eller offra allt för mycket i din nuvarande situation. Idag så hittar vi kärleken online, läser våra nyheter, och vi håller kontakt med släkt och vänner. Varför inte också skaffa sig en utbildning online?

Distansinstitutet

Som namnet skvallrar om så är distansinstitutet en utbildare som enbart fokuserar på att erbjuda utbildningar online och på distans. Med en distansutbildning så kan du göra dig själv extra attraktiv för arbetsgivare, eller börja jobba med någonting helt och hållet annorlunda jämfört med vad du gör för tillfället.

Hos Distansinstitutet hittar du en lång rad olika utbildningar med olika inriktningar och alla kurser hålls av lärare som sitter på en hel del specialkompetens inom sina specifika områden. Att bli undervisad av människor som har faktisk erfarenhet inom det du utbildar dig inom gör det mycket lättare att bli engagerad, och du får också ta del av tips och tricks som du kan ta med dig ut i ditt eget arbetsliv.

Fördelar med Distansinstitutet över högskolor eller universitet

Om du loggar in på antagning.se så kan du hitta en lång rad olika utbildningar som hålls på distans, även efter att restriktionerna från pandemin har släppt. Problemet med att läsa dessa är att föreläsningar och liknande ofta hålls under dagtid, någonting som gör det svårt att anpassa sig och hänga med fullt ut i utbildningen om man har ett jobb eller andra åtaganden.

När man läser via Distansinstitutet så görs allt i din egen takt och på dina egna villkor. Oavsett om du vill plugga på lunchrasten eller när barnen har gått och lagt sig så väljer du själv när du tar del av undervisningsmaterialet. Alla kursmoment kommer med tillhörande arbetsuppgifter så att du alltid ser till att du hänger med i det som lärs ut

Efter avslutad utbildning

Efter att du har gått utbildningen och avlagt ett godkänt slutprov så får du ett diplom som intygar att du har gått kursen. Detta kan du sedan sätta på ditt CV och visa upp för potentiella arbetsgivare.