Betala inte för mycket för dina utlandspaket

Betala inte för mycket för dina utlandspaket

Att skicka paket utomlands är något som många gör med jämna mellanrum. Det kan handla om trevliga presenter, dokument eller något annat som ska nå mottagaren i det andra landet. Det blir lätt en dyr historia. Men med rätt information så kan man hålla nere kostnaderna. 

Det händer då och då att man behöver skicka ett paket eller brev utomlands. Orsakerna kan vara många. Ibland handlar det om en present till en god vän som råkar bo långt bort. Det kan vara dokument av någon form som inte kan skickas digitalt. Det finns många varianter på innehåll men gemensamt är att de ska nå mottagaren och fraktas via post. 

Om man någonsin skickat ett paket utomlands så känner man nog redan till att det lätt blir dyrt. Det handlar om att företaget som ska leverera paketet tar ut höga avgifter för sina tjänster. Tullavgifter är också ett faktum om man skickar utanför EU. 

Det kan handla om att skicka paket till hela världen för många. Kostnaderna adderas och slutsumman blir hög. 

Finns sätt att sänka slutkostnaderna 

Det finns som tur är sätt att sänka de totala kostnaderna för att skicka paket snabbt utomlands. Genom att utnyttja de sidor där man kan få olika postoperatörers taxor och avgifter listade, så kan man jämföra hur mycket det skulle kosta att skicka ditt paket till den destination paketet ska till. 

Genom att välja rätt kan man spara många procentenheter i fraktkostnader. En annan sak som man bör göra är att läsa på om de tullavgifter och skatter som ska betalas i vissa länder utanför EU. Reglerna skiljer sig åt mellan länderna. Ibland kan hur man märker sitt paket påverka vilka tullkostnader som läggs på. I andra fall kan man på andra sätt påverka dessa kostnader, vilket många uppskattar.