4 anledningar till att det har blivit så populärt att lägga patiens

4 anledningar till att det har blivit så populärt att lägga patiens

Även om du inte tidigare har lagt patiens har du med största sannolikhet hört talas om speltypen tidigare eller så känner du någon som ibland lägger patiens på egen hand. Varför har dock den här speltypen blivit så populär, och är det verkligen så lätt att komma i gång? Hitta mer information här eller fortsätt att läsa nedan för fyra anledningar till att det har blivit så populärt att lägga patiens.

1. Okomplicerade spelregler

Den första punkten som har resulterat i att det har blivit så populärt att lägga patiens världen över är hur enkelt det är att komma i gång. Det är inget krav att ha någon tidigare erfarenhet av kortspel, utan vem som helst kan börja spela utan bekymmer. Man kan beskriva patiens som en speltyp som är lätt att lära sig, men svår att bemästra, och detta bidrar till att du får en utmaning som är lämplig för just dig.

På tal om lämpliga utmaningar: visst är det samtidigt ett stort plus att vissa patienser kräver skicklighet för att gå ut medan andra har helt slumpmässiga resultat, så om du bara vill koppla av med ett spel där din skicklighet inte har någon påverkan på spelets resultat finns det en patiens därute som blir rätt för dig.

2. Välj själv hur svårt det ska vara

Vi nämnde tidigare att det inte bara finns en sorts patiens att lägga, utan flera olika som du kan kika närmare på. Du som inte har någon tidigare erfarenhet av att lägga patiens kan uppskatta varianter som oftare går ut såsom Harpan eller Pyramiden. En variant som å andra sidan inte går ut särskilt ofta är Idioten, så det kortspelet rekommenderas till dig som vill ha en utmaning. Om du även tar beslutet att lägga patiens online kan du ofta själv ställa in svårighetsgraden för en skräddarsydd upplevelse.

3. Ett lättillgängligt kortspel

Många kortspel, bordsspel och brädspel kräver att ni är många som spelar tillsammans, och det kan vara tidskrävande att planera en spelkväll med andra. Det är här som patiens kommer in i bilden för att förenkla allting: detta är nämligen en speltyp som spelas helt på egen hand utan motståndare eller medspelare.

Du behöver inte heller konka med dig ett helt brädspel, utan så länge du har en kortlek i fickan är du alltid redo att börja lägga patiens. Om du till och med anser att kortleken tar upp för mycket plats kan du bara vända dig till patiens online som du antingen kan ta del av via mobilen eller datorn.

4. Passande för både yngre och äldre

Sist men inte minst lämpar sig inte patiens för en specifik åldersgrupp, utan både yngre och äldre spelare kommer att älska att lägga patiens. Det kan passa för äldre som vill ha ett trevligt tidsfördriv, men även för barn då patienser såsom Pyramiden kräver att man räknar medan Farfars Klocka låter barnen träna sin kunskap kring att läsa av en klocka.