3 saker att göra för att fördriva tiden en tråkig dag

3 saker att göra för att fördriva tiden en tråkig dag

Är det ett plötsligt snöoväder på ingång? Eller ligger du hemma sjuk med en rinnande näsa? Oavsett anledning har vi alla det tråkigt från och till. Ibland har vi helt enkelt ingenting inplanerat och då blir man lätt uttråkad. Här listar vi därför 3 tips på vad du kan göra när du har en tråkig dag! 

1. Lär dig något nytt! 

Vad passar väl bättre en tråkig dag än att lära sig något nytt? Då kan man dra nytta av den tid där man faktiskt inte har något att göra och bli smart inom ett område man inte är bekant med sedan tidigare. Det kan vara något stort, som att lära sig ett helt nytt språk. Men det tar ju givetvis mer än en dag att lära sig. Så kanske du ska fokusera på att lära dig om en ny matkultur, en ny genre inom musik eller kanske till och med ett land du aldrig hört talas om förr? 

2. Gör en god gärning! 

Vi gillar att vara produktiva när vi har det tråkigt om du inte redan märkt det. Därav punkt 2 – att göra en god gärning! Goda gärningar kan genomföras på ett flertal olika sätt. Det kan innebära att du hör av dig till en släkting du inte hört från länge och därmed sätter ett leende på deras läppar. Eller något större, som att du skänker pengar till en välgörenhetsorganisation eller volontärar för en dag. Faktum är att goda handlingar gör oss starkare, och inte bara bidrar till en bättre värld. 

3. Rensa dina mail! 

Vi talar för alla när vi säger att det ligger tusentals mejl i ens inkorg redo att bli rensade. Människor har en tendens att inte rensa mejl eftersom det “kan vara något viktigt”. Men hur många gånger har du behövt söka igenom din inkorg för att hitta ett mejl från föregående år? Förmodligen aldrig. Så se till att ta tag i din överfyllda mejl nu när du ändå är uttråkad. Rensa hela skiten och upplev den tillfredsställande känslan som uppstår när din inkorg inte innehåller mer än 100 mejl.